top of page

Om meg

doulaminah

Aminah Juni Cittadella Jacobsen

Jeg ble født en kald januardag i 1987, hjemme i stua i Sveits, og er mamma til Inti León, som ble født en overskyet desemberdag i 2012, på et privat sykehus i Costa Rica.

 

Den dagen jeg fødte, den mest surrealistiske, komiske, slitsomme, frustrende, men aller mest styrkende og fantastiske dagen i mitt liv, ble det på nytt blåst liv i en lidenskap for graviditet og fødsel. Et ønske om å hjelpe gravide til finne en ro og tillit til seg selv og egen fødekraft.

Jeg har en holistisk tilnærmning til mine behandlinger og ønsker at mine klienter opplever tillitt og føler seg ivaretatt i møte med meg.

Jeg har en italiensk mor og norsk far. Jeg har reist mye og bodd mange år i utlandet. Dette har resultert i mange mellommenskelige møter på tvers av språk og kulturer, som gjør at jeg også kan tilby tjenestene mine på engelsk, italiensk og spansk.

 

Utdannelse

 

2016 - 2018

Jeg går en to-årig diplomutdannelse ved Doulaskolen i Oslo, som doula og svangerskapsterapeut, og er ferdig utdannet i april 2018.

 

Januar 2018

Deltatt på Spinning Babies workshop i Oslo med Jennifer Walker.

Les mer om spinning Babies her: spinningbabies.com

 

Mars 2017 

Deltatt på Spinning Babies workshop i Oslo med Jennifer Walker.

Oktober 2017

From Womb to World, workshop med Anna Verwaal.

 

Juni 2017 

Deltatt  på fasciaterapeuten, Marcello Windolph sin workshop: "Supporting touch for pregnancy and birth". Les mer om Marcello sitt arbeid her: marcellowindolph.net

 

Oktober 2016

The Hormonal Physiology of Birth, Breastfeeding and Bonding – Internationally accredited workshop with Anna Verwaal

Jeg har også en BA i grafisk design fra Istituto Europeo di Design, Roma/Milano og en prosjekt- og prosessleder utdanning fra Emergence School of Leadership, Oslo

Hva er en doula?

En doula (fødselshjelper) er en emosjonell, fysisk, informativ og praktisk støtte for en gravid kvinne og hennes partner før, under og etter fødsel.

Ordet doula (uttales dola) kommer fra gresk og betyr løst oversatt en «kvinne som tjener».

 

Som doula er min oppgave å bli godt kjent med deg/dere under svangerskapet, lære deres behov, tanker og ønsker for å kunne gi en så tilpasset, trygg, beroligende og tilstedeværende støtte som mulig. Dette gjør jeg blant annet gjennom informasjon om valgmuligheter og rettigheter, massasje, pust, avspenning, bevegelse, visualisering og oppmuntring. Jeg støtter alltid kvinnen i hennes valg uansett hvem hun er og hvordan hun føder. Jeg bistår alle type fødsler - hjemme og/eller på sykehus. 

 

Når fødselen er i gang, kommer jeg når og hvor fødekvinnen ønsker. Det er vanlig at doulaen kommer hjem til kvinnen tidlig i fødselsprosessen og blir med den fødende helt til noen timer etter at barnet er født.

I tiden etter fødselen kan doulaen hjelpe og veilede på de områdene hvor kvinnen og hennes partner eventuelt trenger litt ekstra støtte. Hun kan gi råd om amming, nyfødtstell, bæring, babymassasje, og gi emosjonell støtte ved å snakke om og bearbeide fødselsopplevelsen.

 

En doula utfører ingen medisinske oppgaver og har ikke medisinsk ansvar. Hun er ikke et alternativ, men et supplement til jordmor/fødselslege og det medisinske teamet.

Forskning og Doulaeffekten

Gjennom forskning har det blitt påvist at bruk av doula gir en positiv effekt, den såkalte «doulaeffekten». Disse studiene viser at kvinner føder raskere, med mindre smertelindring, færre operative inngrep og at parene opplever fødselen som mer positiv. Effekten kan blant annet skyldes at doulaen gjør kvinnen tryggere og mer avslappet og forhindrer frykt og angst. Frykt og angst er følelser som fører til produksjon av blant annet adrenalin, som hemmer de naturlige fødselshormonene oksytocin og endorfin.

En av studiene på "doulaeffekten" er Hodnett, Gates, Hofmeyr & Sakala (2012).

Denne studien viser at med kontinuerlig støtte av en doula, opplevde kvinner:

31% reduksjon i bruken av Pitocin

28% mindre risiko for keisersnitt

12% økning i sannsynligheten for spontan vaginal fødsel

9% reduksjon i bruk av medisinsk smertelindring

14% mindre risiko for at nyfødte trengte tid på nyfødtintensiven

34% mindre sjanse for å være misfornøyd med fødselsopplevelsen

hva er en doula
forskning
bottom of page